Ga naar hoofdinhoud

Beste klant,

Een gevoelige huid heeft meestal te maken met een beschadiging van de barrière lipidelaag. Door de verslechtering laat deze gemakkelijker irriterende stoffen door die gevoeligheid en irritatie veroorzaken. Vermijd daarom irriterende ingrediënten.

Koud weer kan de gevoeligheid verergeren. Vermijd dus te koude of te heten baden en douches. Ook blootstelling aan de UV stralen kan de huid irriteren. Bescherm u dus altijd goed met een SPF factor. Kies voor een fysische filter want deze veroorzaken minder snel gevoeligheid omdat deze op de huid blijven liggen ipv van in de huid te trekken.

Vermijd ook factoren zoals een ongezond eetpatroon, beperk alcohol, vermijd roken, vermijd teveel cafeïne en vermijd stress. Roken onttrekt vitamine A en C en verstopt hierdoor de bloedvaten waardoor de huid van binnenuit verstikt.

Wees mild om deze huid te reinigen. Gebruik een milde exfoliant zoals een enzymatische peeling en vermijd korrelpeelings om agressief te “schuren”.

Een gevoelige huid kan zich uiten in roodheid, dehydratatie, jeuk en brandering gevoel.

Maar ook de rimpels spelen hier een grote rol.

De huid is op haar mooist tot op een leeftijd van ongeveer 25 jaar. Daarna begint de huid langzaam te verouderen. Dit zie je meestal eerst rond de ogen, daarna op de rest van het gelaat. Vooral rond de menopauze veroudert de huid sneller door de afname van oestrogeen.

Een rijpere huid kenmerkt zich vooral in rimpels, kraaiepootjes, diepere neuslippenplooi, verlaagde wenbrauwen, verdwijnen van de kaakcontour, verslapte oogleden, verslapte hals, pigmentvlekken, doffe huid, droger wordende huid.

Wrinkled was not one of the things I wanted te be when I grew up

Back To Top